60. Саветовање Српског хемијског друштва

Поштоване колегинице и колеге,

Са великим задовољством вас позивамо на 60. Саветовање Српског хемијског друштва, које ће бити одржано 8. и 9. јуна 2024. године, у згради Природно-математичког факултета, Универзитета у Нишу. Учесници из земље и региона ће презентовати и дискутовати нове резултате својих истраживања из различитих области хемије и технологије. Научни програм ће обухватити пленарна предавања, предавања по позиву, усмена и постерска саопштења.

Ниш је трећи по величини град у Србији, смештен на реци Нишави и представља културни, привредни, административни, пословни и универзитетски центар југоисточне Србије. Вековима важан географски и стратешки положај је учинио да су овај крај насељавали Римљани, Готи, Илири, Келти, Османлије, Словени итд. Уз богато културно-историјско наслеђе, југоисточна Србија има јединствену природну лепоту са две задивљујуће клисуре окружене живописном Сувом планином коју карактерише изузетна биолошка разноврсност.

Природно-математички факултет у Нишу је данас једна од водећих образовних и научно-истраживачких институција, са преко 200 наставника, асистената, сарадника и истраживача. Од свог оснивања до данас је преко 5000 студената дипломирало на Факултету, а преко 150 студената је докторирало у области природно-математичких наука. Мисија Природно-математичког факултета у Нишу је обезбеђење врхунског образовања у области природно-математичких наука чиме обезбеђује школама, институтима, индустрији и компанијама професоре, истраживаче и инжењере који ће моћи да одговоре стално растућим научним, технолошким и истраживачким изазовима. Мисија Факултета се остварује преко 6 департмана међу којима је један од најстаријих Департман за хемију. Захваљујући Природно-математичком факултету у Нишу, Универзитет у Нишу је високо оцењен у области математичких наука и налази се између 401 и 500 места на Шангајској листи, док се 6 професора са Природно-математичког факултета у Нишу налази на Станфордовој листи најутицајнијих светских истраживача за 2023. годину.

На Факултету се тренутно реализује више од 50 националних и међународних пројеката, и то из основних истраживања, технолошког развоја, интегралних и интердисциплинарних истраживања. Наставници и сарадници Факултета учествују на научним и стручним конференцијама у земљи и иностранству, а и сам Факултет је организатор значајних научних скупова. Овом приликом Факултет је по трећи пут домаћин Саветовању Српског хемијског друштва.

Придружите нам се у што већем броју на Природно-математичком факултету у Нишу како би популаризовали рад Друштва, као и хемију и сродне дисциплине.

Scroll to Top