Награде

60. Саветовање Српског хемијског друштва

Награда за најбоље постерско саопштење

Жири ће на основу квалитета презентације и експерименталних резултата прогласити добитника IUPAC награде за најбоље постерско саопштење.

Награда за најбоље усмено саопштење из области медицинске хемије

Захваљујући вишегодишњој сарадњи Секције за медицинску хемију Српског хемијског друштва и Европске федерације за медицинску хемију и хемијску биологију (TheEuropeanFederationforMedicinalChemistryandChemicalBiology, EFMC, https://www.efmc.info/), аутор најбољег усменог саопштења из области медицинске хемије на предстојећем Саветовању СХД имаће прилику да резултате истраживања представи на 11. Симпозијуму младих медицнских хемичара (11th EFMC Young Medicinal Chemist Symposium, EFMC-YMCS, https://www.efmc-ymcs.org/) који се одржава у периоду од 5. до 6. септембра 2024. године у Риму, Италија. Научни одбор 60. Саветовања СХД именоваће посебну комисију чији задатак ће бити да одреди најбоље усмено саопштење. Награђени учесник, мора бити млађи од 35 година, има могућност да уз препоруку Секције за медицинску хемију СХД, добије стипендију коју обезбеђује EFMC за бесплатно учешће, односно регистрацију, на овом међународном симпозијуму. Овом приликом Вас подсећамо да је чланство у EFMC-YMCS бесплатно (https://www.efmc.info/young-scientists-network-form).

Наградa за најбоље постерско саопштење из области зелене хемије

Глобални програм за зелену хемију и иновације који у Србији спроводи Центар за чистију производњу Србије Технолошко металуршког факултета, Београд, новчано ће наградити најбоље постерско саопштење из области зелене хемије у износу од 30.000,00 РСД, на основу одлуке посебне комисије Саветовања формиране за ту сврху.

Спонзори панела

Scroll to Top