Свечана скупштина 2023

Свечана скупштина Српског хемијског друштва одржана је 18. децембра 2023. године у Свечаној сали Српске академије наука и уметности у Београду.

Председник Друштва др Душан Сладић отворио је Скупштину и укратко подсетио на најзначајније активности Друштва у 2023. години попут одржаних манифестација, израде новог сајта, усвајања нових правилника, али и активности у EuChems-у и IUPAC-у, а потом је и најавио планове за следећу годину.

Добитник Медаље за трајан и изванредан допринос науци за 2022. годину, проф. др Бранимир Гргур, одржао је предавање под насловом: „Изазови у електрохемијском складиштењу енергијеˮ, а у оквиру подсећања на историју хемије, др Весна Милановић Маштраповић је одржала предавање као увод у предстојећу изложбу „Сима Лозанић: витез српске науке“ која ће бити отворена од 26. 12. 2023. до 25. 2. 2024. године у Галерији Српске академије наука и уметности.

У складу са традицијом уручена су признања Друштва за 2023. годину.

На крају, уз пригодан говор, академик проф. др Богдан Шолаја позвао је све присутне на свечано отварање изложбе „Сима Лозанић: витез српске науке“. Свечану скупштину закључио је председник Друштва проф. др Душан Сладић, који је још једном честитао добитницима признања и позвао на наставак дружења уз коктел.

Scroll to Top