Friday 30 October 2020

Свечана додела награда победницима Српске хемијске олимпијаде у 2019. години

Компанија НИС је уручила награде и пригодне поклоне победницима Српске хемијске олимпијаде - ученицима који ће представљати Србију на Међународној хемијској олимпијади у Паризу, од 21. до 30. јула ове године. Свечаност је организована 17. јула 2019. на Универзитету у Београду - Хемијском факултету уз присуство представника компаније НИС и Српског хемијског друштва.

Михаилу Милошевићу из београдске Математичке гимназије је уручена златна статуа,
Игору Топаловићу из Ужичке гимназије сребрна, а
Михаилу Мирковићу из Прве београдске гимназије,
Александри Љубеновић из лесковачке Гимназије и
Филипу Колџићу из београдске Математичке гимназије су уручене бронзане статуе.

Господин Вадим Смирнов, заменик генералног директора компаније НИС и директор Функције за односе са државним органима и корпоративне комуникације, се обратио присутнима нагласивши да компанија НИС већ шест година подржава Српску хемијску олимпијаду и одлазак најбољих ученика на међународно такмичење из хемије. Истакао је велике успехе које постижу српски ученици на међународним такмичењима и задовољство што компанија НИС има могућност да допринесе њиховом школовању и значајним успесима које редовно постижу.

Проф. др Весна Мишковић Станковић, председница Српског хемијског друштва, се захвалила компанији НИС на успешној сарадњи и упознала је присутне са бројним планираним активностима Српског хемијског друштва.

Проф. др Душан Сладић, председник Комисије за организацију Српске хемијске олимпијаде и ментор екипе, је нагласио важност концепције Српске хемијске олимпијаде, која је организована по моделу Међународне и подразумева исти тип задатака, што умногоме олакшава избор такмичара, као и њихову припрему за међународни ниво олимпијаде.

Доц. др Љубодраг Вујисић, продекан за науку Хемијског факултета, је поздравивши скуп поручио младим хемичарима да је част Хемијског факултета да угости младе талентоване ученике и да су врата Хемијског факултета за њих увек отворена. Пожелео им је успех на предстојећем међународном такмичењу.

Србија на међународним хемијским олимпијадама учествује од 2012. године, а за седам година наши ученици су освојили укупно 23 медаље. Екипу Србије на такмичењима из хемије компанија НИС подржава од 2014. године кроз програм одрживог развоја „Енергија знања“ .

 1 1 848x500

2 1 848x500